Mak Biały 1 kg

  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny

Opis

Biały mak charakteryzuje się smakiem nieco delikatniejszym i słodszym od maku niebieskiego. Ziarenka maku białego są drobniejsze i twardsze. Biały mak to doskonałe źródło żelaza, magnezu i cynku. Jest również bogaty w witaminy, głównie z grupy B w tym foliany.  Wykorzystuje się go głównie w cukiernictwie, jako nadzienie do makowców, ciast, ciasteczek, bułek i tortów. Biały mak znany jest jako składnik Rogali Marcińskich, które wypieka się w bardzo dużych ilościach z okazji dnia Świętego Marcina przypadającego na 11 listopada.

 Dostępny w opakowaniu 1 kg. 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl